cBeRseP woRLd

cBeRseP woRLd

PLAY MY SONG'S ♥

Saturday, June 9, 2018

NILAI SEBUAH HUBUNGAN

NILAI SEBUAH HUBUNGAN 

hebat mana kita boleh bertahan dengan sikap seseorang? 
sehebat itu ujian yang Maha Esa beri pada kita.
jauh mana kita mampu untuk bertahan?
sejauh itu juga kita akan diduga dengan pelbagai rasa.
saat itu kita yang tentukan
memilih untuk pergi? 
memilih untuk bertahan?
memilih untuk megabaikan?
semuanya terserah pada kita.
kita yang mencorakkan kesenian sebuah hubungan.

akan tiba satu detik
kita akan terdiam,
merenung sedalamnya
bagaimana pengakhiran sebuah hubungan.

tika itu,
 pelbagai rasa timbul.
pilihan tetap ditangan kita.
memendam rasa,
berkongsi rasa?
atau membiarkan masa merungkai segalanya.

pesan aku pada hati,
jangan biarkan masa mengantikan rasa,
jangan abaikan bila terluka,
jangan membenci disaat hati sudah tawar.

pesan aku pada hati lagi,
jangan mengalah dengan rasa,
jangan bimbang dengan apa yang mendatang,
jangan takut dengan perpisahan.

rempuh saja rasa itu!
simpan saja sakit itu!
sayang selagi mampu,
senyum selagi daya.

perpisahan itu tetap berlaku,
bezanya kekal atau sementara.
pulihkan jiwa kamu bila tiba saat itu,
kau akan biasa dengan semua ini.




Sunday, January 29, 2017

si pelik itu aku

 siapa saja y mgnali aku .. semuanya pelik .. 


kenapa ada nama y unik .. markona. cbersep. cik dud. semah. kak top & kak som. aku cipta nama tu atas dasar personaliti bagi org y aku selesa.. dan org tu pernh berduka. aku pernah bersumpah yang aku xkn membiarkan ssiapa dlm kesedihan & aku msti gmbirakan semula. wlpn skjap.


markona > aku cipta utk org xknl siapa aku. siapa aku sebenar. markonah ni gila pny mnusia. smua y dia buat, jnji dia happy. x perduli apa kata org. the best thing y pernh markonah buat. belasah bdk llki y buat mmber dia ngis. dia redah je. org ajak gaduh dia on je. plg extrem dia pernh slmatkn mmber jiran dia terkunci dr dlm umah. tingkat 4. dia relax langkah beranda. muka yakin dia tuh smua hny mampu diam je.. wlpn sbnrny dia takut tinggi. jnji dia dpt slmtkn org.


cbersep > smua tntng dia lintang pukang. dr segi kehidupan. makanan. kesihatan & perangai. semua bersepah. dia lebih suka mendiam dan sembunyi kn apa yang dia rasa. dia lbh suka mjd org lain. sedangkan dia y buat kebajikan. org lain dpt nama. dia lebih suka menyorok. hny insan y bnar2 mgnali y akn panggil di sepah. org y pnggil gitu kat dia bermakna org tuh tahu lemah dia. hanya 2 org y msh lg pnggil dia sepah. 



cik dud. manusia paling angkuh dlm dunia. smua y dia yakin buat dgn bangga akn sbut . dont call me cik dud if i cant do. alhamdulilah smuanya diizinkan Allah. tahap keyakinan dia dewa pny level. dia akn mjlma bila mana ada mmber dia ada khbtn tp x mmpu nk hadapi kesukran. cik dud psti bantu mmber dia apa cara utk selesaikan keinginan / hajat mmber dia. biasanya dlm organisasi or mmber umh. gila punya riak. 



semah. satu2nya nama buat mmber dia temah. dia akn bergurau tahap dewa supaya kwn dia temah akn lbh selesa. temah ada kelemahan tp semah ttp disisi. apa y mustahil buat temah semah ttp ckp boleh. keyakinan temah sllu goyah tp semah ttp kukuhkan keyakinan. bila nk borok melalut mmg gila2 la y melalutnya. semah nk temah tahu betapa semah syg sgt kat temah. kasih akk buat adik y x kn pernah surut..sedaya upaya cipta byk moment dgn temah wlpn sibuk nak mati. semah ajar temah smua ilmu y semah miliki. akhirnya semah mmpu trsyum mlht temah jd sorg y lbh d sygi. xde siapa lg pertikaikan kehebatan temah ..



kak top & kak som to be sambung ......

Saturday, June 11, 2016

knp cmnih

xthu knp ... bila nmpk dia je nk snyum je .. umur kmi beza setahun .. first time jumpe dia .. dia tny jam kat kaunter pukul brp .. then x sngka rupanya dia part time kerja kat situ .. muka dia xdelah hensem .. but ada aksesori la gak haha .. pukul 12 je aku akn makn tuk sahur siap² .. sllu bwa kn tuk mail bangla kesygn .. nsb masa tuh bwa byk nsi goreng hand made .. aku paksa dia makan .. so time dia kerja kol 11 mlm smpi 3 pg je .. hari first dia bzy stokup air .. haha .. then bila nk balik siap lapor .. nama smaran Lil .. esk ny thu² dh terpck .. fuh time tuh iman blh lak jatuh tersepai .. nsb smpt kutip .. then aku paksa dia makan spageti y maksu buat .. haha .. dia tibai je .. then time aku tgh sedih dia dtg trus aku tny blh tlg hntr blk sepang x ? trus dia ckp blh .. aku pon gumbira sbb ada juga org y sudi mmbntu .. jd kol 12 tghri td dia hntr .. smpai sepang tup² hujan lebat plus azan zohor .. then dia ajk g msjd klia .. solat d sna . fuh lg bersepai iman aku .. but kata lin control .. xyh beria .. haha .. lps solat kmi blk .. then mlm jmpe lg .. kmi jrg brsembg .. tp tny bila perlu .. adakah tu smua mimpi? haha dia jodoh smntra rsanya .. but td dia pjm slipar fuh gila ar .. nyahla persnn tuh plis .. sbb xnk apa² just as friend bcoz i still tunggu si dia d seberang laut cina selatan ..